Uspešno je završena akcija prikupljana pomoći za porodicu Vukosavljević iz Kuršumlijkog sela Babica

Zahvaljujemo se svim građanima koji su se okupili oko humane ideje koja je za cilj imala da postavi jednaku šansu za školovanje, socijalizaciju i odrastanje malenoj Anđelini Vukosavljević iz planinskog sela Babica kraj Kuršumlije.

Da podsetimo, mala Anđelina je devojčica koja je sa ocem Momirom do nedavno živela u planinskom selu Babica kraj Kuršumlije. Otac Momir je svako jutro prevozio frezom 22 kilometara niz planinu po nepristupačnom terenu u školu kraj sela Merćez gde je bila jedini đak.

Momir je vrlo često na tom putu prenosio preko reke Toplice sve dok im Vojska Srbije nije postavila privremeni most. Prva gradska infrastruktura je od njih bila udaljena sat vremena.

Kao što svi vi koji ste bili uključeni u ovu akciju znate, mala Anđelina od rođenja preživljava i oseća gorčinu života. Majka ju je ostavila u parku u Kuršumliji i otišla od kuće. Devojčicu je preuzeo Centar za socijalni rad i potom smestio u hraniteljsku porodicu, jer u to vreme nisu postojali uslovi da se preda ocu na čuvanje.

Anđelina je bila smeštena u hraniteljskoj porodici oko godinu i po dana.

Nakon što su se stekli uslovi, Centar je odlučio da devojčicu vrati ocu, a doneto je sudsko rešenje po kome je on jedini staratelj.
Nastavili su da žive u planinskom selu u preteškim uslovima. Kuća izgrađena od zemlje, voda se prikupljala kaptažno sa izvora, bez kupatila. Anđelinini jedini prijatelji su bila dva psa.

Mi smo ispred udruženja Vrlina od decembra 2014 godine više puta obilazili Momira i Anđelinu i odnosili im potrebštine za život, bodrili ih, pomagali rečima i delom i davali im nadu da će život uskoro biti bolji.

Sve vreme smo bili vođeni idejom da njih dvoje pređu u Kuršumliju kako bi se Anđelina kao i svako drugo dete socijalizovalo, imalo drugare, komšije, apoteku, ambulantu, zdravstvenu zaštitu, prodavnicu i pre svega školu!

Ideja je zahvaljujući ljudima dobrog srca ostvarena!

Anđelina je dobila svoju kuću.

Život im je postao bolji.

Dana 18.09.2017 godine su prikupljena celokupna sredstva za kupovinu kuće i malena Anđelina od tog dana živi u Kuršumliji, škola joj je blizu, ima drugare, prodavnicu, apoteku, lekare.

Hvala svim donatorima koji su nam pomogli donacijama, jer su prepoznali Anđelininu i Momirovu muku i svojim gestom postavili standard jačine zajedništva i humanosti.

Ova akcija se razlikuje od uobičajenih humanitarnih akcija po tome što nije lokalnog karaktera i samim time pokazajue koliko srce imaju građani cele naše države prem onima u nevolji života ma gde god oni bili i samim time pokazali da razumemo koliko život može da bude daleko teži samo zato što je neko rođen u drugom mestu, drugom gradu ili selu.

Još jednom se zahvaljujemo svim kompanijama i pojedincima koji su porodici Vukosavljević omogućili bolji kvalitet života i nadu u bolje sutra.

Tim Vrline

UGOVOR O KUPOVINI NEPOKRETNOSTIIZVOD IZ BANKEZAHVALNICA DONATORIMA