O Nama

Razboritost, pravednost, umerenost, hrabrost, smernost, uzdržljivost i moralna čistota su naše vodilje i snaga koja nam je potrebna da gradimo bolju, srećniju i uspešniju Srbiju.

Iako postoje brojne humanitarne organizacije i udruženja, pomoć često ne dolazi najugroženijima. Opterećene nepotrebnom administracijom, nedostatkom informacija, mnoštvom posrednika i sporim odlučivanjem, pomoć stiže do krajnjih korisnika prekasno, ili nikako.

Udruženje građana VRLINA“ je nastalo kao produkt zajedničkih razmišljanja o problemima Srbije i okupljanja ljudi koji rade i deluju u raznim poslovnim sferama te kroz svoj posao menjaju Srbiju svako na svoj jedinstveni način.

U našim redovima se nalaze sportisti, ugostitelji, muzičari, glumci, trgovci, ekonomisti, pravnici, revizori, bankari, doktori, dizajneri, informatičari, profesori, privatni preduzetnici i mnogi drugi.

Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život onima kojima je potrebno, željom da svoje vreme i znanje usmerimo na bolju budućnost Srbije, osnovali smo udruženje građana koje će se truditi da barem malo promeni sredinu u kojoj smo svi mi odrasli i ostavimo je boljom za buduća pokoljenja koja tek trebaju u ovoj sredini da odrastaju.

Transparentnost i dobrovoljnost rada u organizaciji je ono na čemu insistiramo i za šta se zalažemo!

Politička, rasna i verska pripadnost nas ne zanimaju! O tome ne razgovaramo!

Za svoj rad novac ne želimo, nismo plaćeni, svi radimo volonterski i time smo zadovoljni te u udruženju nemamo zaposlenih.

Prema antičkom shvatanju, ljudska vrlina je pre svega snaga duha, sposobnost valjanog delovanja.

Vrline su naš kapital, isto kao i novac, samo još puno vrednije, jer njima možemo dobiti sve, a novcem ne. Novcem ne možemo kupiti mnogo toga, uključujući ljubav, zdravlje, trajnu sreću itd., dok vrlinama to možemo.

Našim vrlinama ne podržavamo samo humanitarni rad, jer mi nismo samo humanitarno društvo, već bilo koju ideju koja će doprineti razvoju pojedinaca a samim time i sredine u kojoj živimo.

Altruizam
Vera
Vernost
Disciplina
Duhovitost
Duhovnost
Empatija
Entuzijazam
Gostoprimstvo
Zahvalnost
Zdravlje
Integritet
Intuicija
Iskrenost
Istinitost

Kreativnost
Ljubav
Mašta
Milosrđe
Mir
Misaonost
Mudrost
Nada
Nevinost
Nezavisnost
Nenasilje
Nesebičnost
Odanost
Odgovornost
Optimizam
Osećajnost

Pažnja
Pamćenje
Poverenje
Pokretnost
Poslušnost
Poštovanje
Pravednost
Praštanje
Prijateljstvo
Radoznalost
Razboritost
Razumevanje
Savest
Samoostvarenje
Samopouzdanje

Samosvest
Saosećanje
Saradnja
Simpatija
Skromnost
Smernost
Sreća
Strpljenje
Trpeljivost
Uzdržljivost
Umerenost
Hrabrost
Čast
Čistota
Čovekoljublje