Anđelina Vukosavljević u poseti Sokobanji

Anđelina Vukosavljević iz sela Babica u kuršumlijskoj opštini, učenica je prvog razreda osnovne škole Miloje Zakić. Škola se nalazi u selu Merćez i Anđelina svakog dana putuje 11 kilometara kako bi pohađala nastavu. Anđelina je, inače, jedini đak u sva četiri razreda u ovom isturenom odeljenju. Za sudbinu Anđele Vukosavljević građani Srbije čuli su tek kada su mediji počeli da pišu o njoj. Anđela živi samo sa ocem. 

Podstaknuti dirljivom pričom o Anđeli, članovi Verskog dobrotvornog starateljstva iz Sokobanje, a na inicijativu Ankice Golubović nastavnika verske nastave, organizovali su prošle nedelje posetu Anđele Vukosavljević Sokobanji. Uz pomoć ljudi dobre volje i lokalne samouprave, Anđela je zajedno sa svojom učiteljicom bila u prilici da poseti Sokobanju, ali i da prisustvuje nastavi u jednom odeljenju prvog razreda OŠ Mitropolit Mihailo.

592087435959

-Materijalna pomoć ljudima kojima je to potrebno sigurno da može mnogo da znači, ali kada smo videli u kakvim uslovima Anđela živi i da je jedini učenik u školi, odlučili smo da joj na ovaj način pružimo priliku da upozna što više vršnjaka i stekne što više novih prijatelja, kaže Ankica Golubović.

Anđela je tokom posete Sokobanji imala priliku da prisustvuje nastavi u jednom odeljenju prvog razreda, ali i da poseti spa centar Sokoterme, kao i mnoga mesta koja inače obilaze deca školskog uzrasta. Kao i svako dete, Anđela nam je samo rekla: -Sve mi se sviđa u Sokobanji.

Bojana Veličković, Anđelina učiteljica, kaže da će ova poseta Sokobanji Anđeli puno značiti i dodaje da želi da izrazi ogromnu zahvalnost svima koji su pomogli da do ove posete I dođe.

-Posebnu zahvalnost dugujemo Ankici Golubović, ali i učiteljici Tanji Petrović I učenicima njenog odeljenja koji su se družili sa Anđelom i pomogli joj da joj ovi dani provedeni u Sokobanji proteknu na najbolji mogući način. Takođe, zahvaljujemo se i Mariji Kuzmanović, direktorki škole i Tanji Nikolić, profesorki engleskog jezika.

I Ankica Golubović izražava zahvalnost svima koji su pomogli da Anđela bude gost Sokobanje.

-Želimo posebno da se zahvalimo i vlasnicima vile Natalija, kao i doktorki Gordani Videnović, kaže Ankica Golubović i dodaje da Versko dobrotvorno starateljstvo nastaviti sa ovakvim akcijama.

 

Autor: Predrag Stevanović